Ponedjeljak, 1.6.2020.

Radno vrijeme

Poštovani klijenti i partneri,

sa 01.09.2020. radno vrijeme našeg ureda u Buzinu i pozivnog centra je od 08:00 do 18:00 sati od ponedjeljka do petka.

Pročitaj više...


Srijeda, 20.5.2020.

OPERATIVNI PROGRAM KONKURENTNOST I KOHEZIJA

Naziv i vrsta projekta:
RHEA IT

Kratak opis projekta: Projekt se odnosi na nabavu novih softvera i pripadajuće opreme kako bi se značajno unaprijedili poslovni procesi.

Pročitaj više...


Četvrtak, 19.3.2020.

Rhea doo_primjena zaštitnih mjera u kurirskoj djelatnosti tijekom epidemije koronavirusom (COVID-19)

OBAVIJEST

 

Slijedom trenutnog stanja glede epidemije koronavirusom (COVID-19) moguća su manja odstupanja kod uobičajenog tranzitnog vremena prilikom dostave uvoznih pošiljaka i prikupa izvoznih pošiljaka. Poslovanje se nesmetano odvija ali u sporijem tempu.

 

Kao društveno odgovorna tvrtka poduzeli smo sve mjere opreza sukladno propisanim mjerama nadležnih organa te smo shodno tome organizirali i prilagodili naše poslovanje.

 

Radno vrijeme našeg ureda u Buzinu i pozivnog centra tijekom ovog perioda je od 8:00 do 17:00 sati.

 

Prikup i dostava pošiljaka se vrši kao i do sada, u periodu od 8:00 do 16:00 sati.

 

Za sva pitanja molimo vas da se obratite našem pozivnom centru na broj 01 4444 777 ili e-mailom: cs@rhea.hr te vam se unaprijed zahvaljujemo na razumijevanju.

Pročitaj više...


Petak, 5.12.2014.

Najbolji poslodavac 2014.

Na ovogodišnjoj dodjeli nagrada za Najboljeg poslodavca u Hrvatskoj u kategoriji malih tvrtki u 2014. godini našem društvu pripalo je 3. mjesto.
Istraživanje zadovoljstva zaposlenika s nagradom 'Najbolji poslodavac' provodi portal MojPosao kontinuirano od 2007. godine a ocjenu zadovoljstva daju zaposlenici te iste tvrtke. Cilj istraživanja je utvrditi tvrtke za koje je, prema ocjenama zaposlenika, najbolje raditi.
Više o samoj dodjeli nagrada pročitajte prateći link http://www.moj-posao.net/Vijest/74503/Najbolji-poslodavci-2014-IKEA-Hrvatska-Rimac-Automobili-i-Procter-Gamble/

Pročitaj više...


Ponedjeljak, 3.3.2014.

Rhea d.o.o. Najbolji poslodavac u 2013. godini

Rhea d.o.o. uručena je nagrada za Najboljeg poslodavca u Hrvatskoj u kategoriji srednjih tvrtki u 2013. godini.
Istraživanje zadovoljstva zaposlenika s nagradom 'Najbolji poslodavac' provodi portal MojPosao kontinuirano od 2007. godine a ocjenu zadovoljstva daju zaposlenici te iste tvrtke.
Više o samoj dodjeli nagrada pročitajte prateći link www.moj-posao.net/Vijest/73563/Najbolji-poslodavci-u-2013-dm-Rhea-doo-licencirani-zastupnik-za-FedEx-i-iSTUDIO/28/.

Pročitaj više...


Četvrtak, 2.1.2014.

Nadoplata za gorivo

0d 01.01.2014. nadoplata za gorivo iznosi 17% i obračunava se na sve cijene slanja pošiljaka iz Republike Hrvatske prema inozemstvu.

Pročitaj više...


Četvrtak, 2.1.2014.

Cjenik izvoza dokumentnih i nedokumentnih pošiljaka

Poštovani klijenti,

obavještavamo Vas da se sa 01.01.2014. primjenjuje novi izvozni cjenik za slanje dokumentnih i nedokumentnih pošiljaka iz Republike Hrvatske prema inozemstvu.

Pročitaj više...


Ponedjeljak, 1.7.2013.

Intrastat

Poštovani,

obavještavamo Vas da je Republika Hrvatska ulaskom u Europsku uniju postala dio jedinstvenog tržišta EU, zbog čega više neće biti moguće dobivati podatke o robnoj razmjeni Republike Hrvatske s drugim zemljama članicama iz jedinstvenih carinskih deklaracija (JCD). Kao zamjena za jedinstvene carinske deklaracije, u Europskoj uniji razvijen je sustav prikupljanja podataka o robnoj razmjeni direktno od poslovnih subjekata nazvan Intrastat.

Intrastat sustav u primjeni je od 1993. godine, kada je uspostavljeno jedinstveno tržište EU. Intrastat istraživanje propisano je EU zakonodavstvom koje je na snazi u svim zemljama članicama.

Obveznik izvještavanja za Intrastat je svaki poslovni subjekt, obveznik PDV-a, čija vrijednost robne razmjene sa zemljama članicama EU-a prelazi prag uključivanja bilo za otpreme bilo za primitke ili za oba trgovinska toka. Prag uključivanja određuje se posebno za svaku godinu, za otpreme  i za primitke, a za 2013. iznosi 1 700 000 kuna.

Ukoliko Vaša tvrtka ima potrebu za Intrastat izvještavanjem slobodni smo ponuditi Vam našu uslugu vođenja Intastat dokumentacije. Molimo Vas da nas kontaktirate na e-mail adresu: prodaja.hr@rheagrupa.com ili broj telefona 01 6695 000 te ćete u najkraćem mogućem roku dobiti našu ponudu.

Pročitaj više...


Ponedjeljak, 1.7.2013.

EORI broj

Uvodi se EORI broj

Carinska uprava danom pristupanja Republike Hrvatske Europskoj uniji započela je s primjenom sustava elektroničke registracije i identifikacije gospodarskih subjekata koji u okviru svojega poslovanja obavljaju djelatnosti obuhvaćene carinskim zakonodavstvom (Economic Operators Registration and Identification System), tzv. EORI sustava.

EORI broj je jedinstveni broj u Europskoj uniji koji gospodarskim subjektima i drugim osobama dodjeljuje carinska služba, odnosno drugo nadležno tijelo ili tijela države članice, a koristi se za identifikaciju gospodarskih subjekata i drugih osoba u njihovim odnosima s carinskim vlastima pri čemu se, u skladu sa carinskim propisima Europske unije, gospodarski subjekt definira kao osoba koja u okviru svog poslovanja obavlja djelatnosti obuhvaćene carinskim zakonodavstvom.

O izvadanju EORI broja više možete saznati na službenim stranicama Carinske uprave, www.carina.hr.

Pročitaj više...


Četvrtak, 27.6.2013.

Nova adresa regionalnog centra Rijeka

Poštovani,
obavještavamo Vas da je regionalni centar Rijeka promijenio adresu te se od 01.07.2013. nalazi na adresi Rujevica 6, PSC Lovorka, 51 000 Rijeka. Svi ostali kontakt podatci ostali su isti.

Pročitaj više...


Ponedjeljak, 2.7.2012.

Nova adresa regionalnog centra Split

Poštovani,
obavještavamo Vas da je regionalni centar Split promijenio adresu te se od 02.07.2012. nalazi na adresi Sukoišanska 43, 21 000 Split.

Pročitaj više...


Četvrtak, 19.5.2011.

Zahtjev za nepotpunu deklaraciju

Trošak zahtjeva za deklariranje robe na temelju nepotpune deklaracije sa današnjim danom početi će se naplaćivati 150,00 kn + PDV.

Pročitaj više...


Četvrtak, 17.3.2011.

Nova cijena nadoplate za gorivo od 01.04.2011.

Poštovani,

obavještavamo Vas da se nadoplata za gorivo, DFS - Dynamic Fuel Surcharge, koja se nadodaje na cijenu naše usluge mijenja sa 01.04.2011. te da se ista povećava na 15% sa dosadašnjih 12%. DFS je podložan promjeni jer ovisi o kretanju cijena goriva na svjetskom tržištu.

Pročitaj više...


Ponedjeljak, 14.2.2011.

Naplata carinskih davanja kod podnošenja izjave

Sa današnjim danom Rhea d.o.o. uvela je naplatu carinskih davanja kod podnošenja izjave za robu zadržanu na carinskom skladištu (Izjava za robu zanemarive vrijednosti, Izjava za uzorke, ...).
Navedene Izjave vrijede ukoliko je vrijednost robe do 160 KN (22 EUR) te se iste naplaćuju 60 KN + PDV.

Pročitaj više...


Petak, 4.2.2011.

Nadoplata za gorivo

Poštovani,

obavještavamo Vas da se nadoplata za gorivo, DFS - Dynamic Fuel Surcharge, koja se nadodaje na cijenu naše usluge mijenja sa 01.02.2011. te da se ista povećava na 12% sa dosadašnjih 10%. DFS je podložan promjeni jer ovisi o kretanju cijena goriva na svjetskom tržištu.
Putem naše internet stranice biti ćete pravovremeno obaviješteni o promjeni stope DFSa.

Pročitaj više...


Četvrtak, 6.1.2011.

Plaćanje gotovinom bez ograničenja od 01.01. 2011.

Sukladno članku kojeg navodimo, naši klijenti mogu svoja davanja podmirivati u gotovini i iznad iznosa od 5.000,00 kuna (napomena: obrtnici izuzeti).

"Plaćanje nabave dobara i usluga je od 01.01.2011. bez ograničenja svote, no posredno se drugim propisima apsolutno sloboda relativizira. Ograničenje iz Odluke o uvjetima i načinu plaćanja gotovim novcem iz 2002. godine odnosilo se na plaćanje "nabave proizvoda i usluga do iznosa od 5.000,00 kn po jednom računu". Ta odluka prestaje vrijediti 01.01.2011.
Kako novi Zakon o platnom prometu ne propisuje ograničenje glede uporabe gotovine u plaćanjima nabave dobara i usluga između poslovnih subjekata, drugih pravnih osoba i građana, s motrišta samo tog Zakona sloboda uporabe gotovine je potpuna.
Ali, dopustivost uporabe gotovine u plaćanjima bilo koje svote "po računu" ne donosi apsolutno slobodu oslobođenu svih zakonskih stega jer postoje propisi o sprečavanju pranja novca i financiranja terorizma koji postavlja uvjet primatelju gotovine da uzima podatke o uplatitelju, čak neovisno o visini uplaćenih svota (obvezno ako je iznad 105.000,00 kn).
U slučaju blokade žiro- računa propisna je posebnim zakonom zabrana plaćanja gotovinom jer se novac mora položiti na poslovni račun u banci."
Tu su i propisi o oporezivanju dohotka koji za neke dohotke (honorari, dividende i dr. naknade) nalažu isplatu na žiro-račun građana, itd. Na oprez pri uporabi gotovog novca upućuju objektivni razlozi osobne sigurnosti i dr. razlozi.

Pročitaj više...


Srijeda, 13.10.2010.

Rhea d.o.o. i Hrvatski nogometni savez nastavljaju suradnju

Dana 13. rujna 2010. u hotelu Sheraton održana je konferencija za novinare na kojoj su tvrtka Rhea d.o.o. i Hrvatski nogometni savez potpisali novi sponzorski ugovor za naredne dvije godine. Ugovor je potpisan u nazočnosti gospodina Zorislava Srebrića - glavnog tajnika HNSa, gospodina Dragutina Katalenića - direktora marketinga HNSa,  te gospodina Josipa Krznarića - direktora tvrtke Rhea d.o.o.

„Veliko nam je zadovoljstvo biti sponzor Hrvatske nogometne reprezentacije te biti dio njezinih postignuća. S obzirom na dosadašnju dobru suradnju koja traje već dvije godine nadamo se da ćemo još dugo ići u korak sa našom reprezentacijom i bodriti ih. Koristim ovu priliku da našoj reprezentaciji poželim puno dobre igre i dobrih rezultata.“ izjavio se gospodin Krznarić, direktor tvrtke Rhea d.o.o.

Pročitaj više...


Četvrtak, 25.3.2010.

Prijevoz opasnih tvari

Tvrtka Rhea d.o.o. sa 01.11.2009. godine u potpunosti je postala ovlaštena za izvoz ili uvoz svih vrsta opasnih tvari u zračnom i cestovnom prijevozu.

Pročitaj više...

RHEA d.o.o. © Sva prava pridržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja web stranice bez prethodne suglasnosti vlasnika.
BLOOM web design & development.