Ponedjeljak, 1.7.2013

Intrastat

Poštovani,

obavještavamo Vas da je Republika Hrvatska ulaskom u Europsku uniju postala dio jedinstvenog tržišta EU, zbog čega više neće biti moguće dobivati podatke o robnoj razmjeni Republike Hrvatske s drugim zemljama članicama iz jedinstvenih carinskih deklaracija (JCD). Kao zamjena za jedinstvene carinske deklaracije, u Europskoj uniji razvijen je sustav prikupljanja podataka o robnoj razmjeni direktno od poslovnih subjekata nazvan Intrastat.

Intrastat sustav u primjeni je od 1993. godine, kada je uspostavljeno jedinstveno tržište EU. Intrastat istraživanje propisano je EU zakonodavstvom koje je na snazi u svim zemljama članicama.

Obveznik izvještavanja za Intrastat je svaki poslovni subjekt, obveznik PDV-a, čija vrijednost robne razmjene sa zemljama članicama EU-a prelazi prag uključivanja bilo za otpreme bilo za primitke ili za oba trgovinska toka. Prag uključivanja određuje se posebno za svaku godinu, za otpreme  i za primitke, a za 2013. iznosi 1 700 000 kuna.

Ukoliko Vaša tvrtka ima potrebu za Intrastat izvještavanjem slobodni smo ponuditi Vam našu uslugu vođenja Intastat dokumentacije. Molimo Vas da nas kontaktirate na e-mail adresu: prodaja.hr@rheagrupa.com ili broj telefona 01 6695 000 te ćete u najkraćem mogućem roku dobiti našu ponudu.

Povratak nazad

RHEA d.o.o. © Sva prava pridržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja web stranice bez prethodne suglasnosti vlasnika.
BLOOM web design & development.